Kampeer tips

Paspoort

Vanaf 2008 wordt bij de grensovergang geen paspoortcontrole meer gehouden. Kinderen vanaf 14 jaar hebben een eigen paspoort of een identiteitskaart (ID-kaart) nodig vanwege de indentificatieplicht. Sinds 26 juni 2012 hebben kinderen van alle leeftijden een eigen reisdocument nodig indien ze naar het buitenland reizen. Bijschijven van het kind in de paspoort van de ouders is niet meer mogelijk.

Geld

De voordeligste manier om aan Tsjechische kronen te komen is via de pinautomaat. Voor 1 euro krijgt u ongeveer 25 kronen. In het stadje Slavonice of Dacice zijn pinautomaten. De stadjes liggen op zo’n 8 kilometer van de camping.

Tolvignet

Op de Tsjechische snelwegen is een tolvignet verplicht. Dit vignet dient gekocht te worden direct na het passeren van de grensovergang. Het tolvignet kost ca. 310 kronen voor 10 dagen en 440 kronen voo een maand. Wij raden u aan om dit bedrag in kronen uit NL mee te nemen.

Butagas

Op de camping wordt geen butagas verkocht. De kleine 5 kg flesjes kunnen in Oostenrijk over de grens worden ingewisseld. De grote groene flessen 11 kg (gevuld 24kg) kunnen niet worden ingewisseld of gekocht noch in Tsjechië noch in Oostenrijk. Wij raden u aan een volle fles(sen) uit Nederland mee te nemen.